Közösség

Vélemény:

90 A nyolcadik utas: a Halál

(1979)

A nyolcadik utas: a Halál

TribeBubu   2016.02.08 23:48
0

Ezer éve láttam először ezt a filmet és azonnal nagy kedvencem lett, közel két évvel ezelőtt elolvastam a könyvet, ami a forgatókönyv alapján készült, most pedig végre láthattam a film rendezői változatát, amiben sok olyan dolog visszaköszön a könyvből, ami kimaradt a moziváltozatból.
Mindkét verzió zseniális. A nyolcadik utas: a Halál minden idők egyik legjobb sci-fi horrorfilmje. Sőt, mint tudományos fantasztikus film lefőzi a Star Wars bármelyik részét. (Nem kell félreérteni, a Star Wars is hatalmas alkotás, de szerintem nem nevezhető ízig-vérig sci-finek.)
Látványa páratlan. Itt megint elő lehetne venni a Star Warst. Megint csak azt mondom, hogy bizony a Star Wars is mérföldkő látvány tekintetében, de nem azonos stílus. Ridley Scott csapata segítségével egy hátborzongatóan nyomasztó képi világot formált meg ennek a filmnek.
E nyomasztó hangulatot pedig csak tetézik személyes kedvencem, Jerry Goldsmith zenei szerzeményei.
A karakterek elképesztően jók, csakúgy, mint megformálóik, a sztori fordulatos, logikus és izgalmas.
Véleményem szerint az eddigi Alien filmek között még mindig ez a legjobb.