Filmkritikát eddig még nem írtam, de itt az ideje. Idézni próbáltam, mint ahogy szoktam, de sajnos nem tudok. Miért? Mert ennek a filmnek nem igen volt tanulsága...
Vagy mégis? Micsoda? Hogy ha van egy rakoncátlan háziállatod, akkor azt neveld meg, jól neveld meg, máskülönben minden járókelőnek leharapja a fejét.
Moziélmény: A vőlegényem már azóta várta a filmet, mióta megjelentek az első képek a forgatásról. Kértem Őt, hogy olyan időbe menjünk, mikor már nincsenek sokan, mert ha egymás szájába vagyunk tök idegenekkel, akik egyébként nem képregényrajongók, csak "üljünk már be egy mozira" kaliberű emberekkel együtt nézhetetlen lesz a film. Így is lett. Mellettem egy olyan csaj ült, aki végig vergődte a filmet, szenvedett rajta, állandóan rázta a popcornos dobozát, és valahányszor hátradobta magát a fotelbe, annyiszor remegett végig a padsor. Már a pasija szólt rá, hogy vegyen vissza.. Párom mellett egy csaj, aki végig facebookozta az egészet, mindenkinek az arcát kivilágítva. ÍElőttünk végig dumáltak és kiabáltak, popcornnal dobálták egymást, stb.Szóval szuper szociális élmény volt. Nem baj. Megtanulta, hogy a 3. vagy a 4. héten nézzünk filmet, amikor ezek az emberek már nem igazán vannak jelen, akármennyire is rajong és várja az érkeztét. (érdekes, a Star Wars premier vetítésén, mikor tömve volt a terem, nem volt ilyenre példa, a légyzümmögést is lehetett hallani, tisztelve egymást és az alkotókat. Mondjuk ne is hasonlítsam össze a két filmet, igaz? :D)
A film:
Az alaptörténet nagyon is érdekes, de a kivitelezés katasztrófa volt.Tanulság nem volt benne, a főgonosz (??) indíttatását annyira én nem értettem és a 3D egy nagyon ótvar minőséget adott. Az akció jeleneteknél nem igazán vitt magával, nem izgultam, nem nem és nem. Esztelen baromság volt az egész. Nem várom a folytatását, legkevésbé sem érdekel. Csak azért írtam ide kritikát is, mert a moziélmény részét muszáj volt kiírnom magamból, annyira idegesek voltunk a film végére.
Semmilyen karakterek, Tom Hardy nekem valami okból kifolyólag nagyon nagyon sokat vesztett a sármjából... Nem volt vicces sem, sőt, már elkezdtem érezni azt a kínos kényszer vihogást, amit a Deadpool filmek idéztek meg. Sajnálom...

75 Venom (2018)
Ruben Fleischer rendezésében kapott végre filmet a Marvel-univerzum egyik legizgalmasabb antihőse, aki űrlényként érkezik a Földre, és alig tudja kielégíteni gátlástalan... több»
Szereplők: Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams, Riz Ahmed, Jenny Slate