2020.12.22 19:57 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 216x
2

Tele van a hócipőm a zombikkal

Na először is, tisztázzunk valamit! Az első rész nekem nagyon bejött, és zseniális ötletnek tartottam, hogy néha bedobtak a képernyőre egy-egy úgynevezett chyront, ami a feliratokra értendő, és kifejezetten sokat dobott a filmen. És jöhet a második rész, ami számomra egy nagy-nagy rejtély. Adva van ugye a négy alapkarakter, név szerint Abigail Breslin (Little Rock), Emma Stone (Wichita), Woody Harrelson (Tallahassee) és utoljára, de nem utolsó sorban Jesse Eisenberg (Colombus). A sokak szerint már csak zomedy műfaj névvel illetett film első része ikonikus, a második része pedig, hát...

Nézzük alaposabban tehát! Slow motion hangulatban,a Metallica dallamaira jön a sokszor elhangzó mondat: "A hónap legkirályabb zombiölése!" Hú, ez szinte fájt. Pedig az első részben bejött, de itt már kissé fárasztó volt számomra. Ugye hőseink (Colombus és Wichita) éppen nagy érzelmi válságban vannak, amire rátetéz Tallahassee és Little Rock állandó civódása, majd egy balfácán lánykérés, aminek persze szökés lesz a vége. Little Rock egy balfék drogossal és zenésszel Babilonba tart, Wichita pedig a kicsi, de szökős hugica után lohol, mint egy jó testvér. Közben a világ legostobább szöszije (Amber Heard), egy igazi habos-babos plázacica is beesik a képbe szexéhesen és affektálva, fantasztikus rózsaszín rucijában.

Tele van a hócipőm a zombikkal

Na aztán belecsapunk a lovak közé, indul a böszmeség, persze azért egy pár zombit is kinyírnak, és ha nehezen is, de a csapat elindul megkeresni Little Rockot. Világos, hogy a végén Gracelandben kötnek ki, ami persze totál gallyra ment, majd egy kicsivel arrébb egy igazi Elvis kocsmában és múzeumban kötnek ki, ahol a dögös-bögyös, szexi Nevada (Rosario Dawson) a tulaj, akinek pontosan ennyi a szerepe, hogy szexet akar és dögös-bögyös.

Hőseink aztán összefutnak alteregóikkal, akiket Luke Wilson (Albaqueque) és Thomas Middleditch (Flagstaff)alakít, akik azért túl sok sót nem esznek, hamar bezombulnak, úgyhogy erről elég is ennyit megemlíteni. Amit azért még említsünk meg, a második rész tele van kronológiai és logikai hibákkal, dehát sebaj, együnk egy Twinkie-t, és semmi gond!

A film maga a CGI technikáktól eltekintve vérszegény és lassú, néha kicsit unalmas. Sajnos ismétli önmagát, ráadásul a színészek játékával nem voltam megelégedve, főleg Emma Stone és Jesse Eisenberg tűnt rettenetesen unottnak és fáradtnak. Avan Jogia (Berkeley) látványa, a lelassult pózai és mozdulatai még engem is elálmosítottak. Hogy mi volt Ruben Fleischer koncepciója, azt nem tudhatom, de szerintem csak simán egy kis pénzt akart keresni.

Sajnos ma már a zombik látványa mindennapos, köszönhetően a rengeteg filmnek, sorozatnak, úgyhogy ami 2009-ben robbant, az ma egy halk lepkefing volt a szélben. Ja, persze nézzük meg, de azért ne várjunk túl sokat, mondjuk azt már tényleg nem szeretném, ha lenne egy harmadik, nyugdíjas zombis epizód, dehát ahogy ma a jó öreg trutyivúd áll, nem elképzelhetetlen. Popcorn, kóla, és ha van egy Twinkie-tek, üljetek le és nézzétek meg!

akció | horror | road movie | vígjáték

Columbus, Tallahasse, Wichita és Little Rock már hozzászoktak a zombitámadásokhoz, most azonban olyan szuperképességekkel rendelkező élőhalottakkal kell szembenézniük, akikkel... több»

2