Anno úgy éreztem, hogy a Vészhelyzettel, a Doktor House-szal és egyéb, más orvosokat felvezető sorozatokkal ki lettek maxolva az ilyen kategóriájú szériák, de nagyot tévedtem. Miután hallottam a Doktor Murphyről, egyből felkeltette az érdeklődésem, hogy egy autista orvosrezidensként kerül a sebészeti osztályra. Ez a koncepció eléggé megtetszett már hallás alapján ahhoz, hogy adjak neki egy esélyt, és elkezdjem falni magamba.
Jól indult, így elég sok részt úgymond ledaráltam az elején, és a további évadok is tartják a szintet, bár utána kevesebb időm volt, de lassan az eddig megjelent részek végére érek. Nagyon tetszett az orvostudomány alapossága, nem igen észlelhetőek benne túllőtt jelenetek, ezáltal simán a valóság talaján tud maradni egészen végig. A karakterek zöme is szimpatikussá válik, a jó szereposztás sokat dob a latba, főleg a főszereplő, Freddy Highmore maximális teljesítménye, és hogy végig tudja tartani az autista főszerepet és a hozzá írt karakterfejlődést.
Különösen jót tesz a sorozatnak az orvosok közti kapcsolatok kialakítása, amik folytonossá teszik részről részre a történetszálakat, és nem csak egy egyszerű, szimpla epizódokként folyik végig a széria.
Összességében izgalmasra és erősre sikerült: kimondott drámasorozat. Talán az egyik negatív dolog, amit fel tudok hozni, az az, hogy néhol el tud laposodni, de a lendületen azért nem ront különösebben. Ezért egy határozott 4 csillagot érdemel tőlem, és várom a folytatásokat.
Anno úgy éreztem, hogy a Vészhelyzettel, a Doktor House-szal és egyéb, más orvosokat felvezető sorozatokkal ki lettek maxolva az ilyen kategóriájú szériák, de nagyot tévedtem. Miután hallottam a Doktor Murphyről, egyből felkeltette az érdeklődésem, hogy egy autista orvosrezidensként kerül a sebészeti osztályra. Ez a koncepció eléggé megtetszett már hallás alapján ahhoz, hogy adjak neki egy esélyt, és elkezdjem falni magamba. Jól indult, így elég sok részt úgymond ledaráltam az elején, és a további évadok is tartják a szintet, bár utána kevesebb időm volt, de lassan az eddig megjelent részek végére érek. Nagyon tetszett az orvostudomány alapossága, nem igen észlelhetőek benne túllőtt jelenetek, ezáltal simán a valóság talaján tud maradni egészen végig. A karakterek zöme is szimpatikussá válik, a jó szereposztás sokat dob a latba, főleg a főszereplő, Freddy Highmore maximális teljesítménye, és hogy végig tudja tartani az autista főszerepet és a hozzá írt karakterfejlődést. Különösen jót tesz a sorozatnak az orvosok közti kapcsolatok kialakítása, amik folytonossá teszik részről részre a történetszálakat, és nem csak egy egyszerű, szimpla epizódokként folyik végig a széria. Összességében izgalmasra és erősre sikerült: kimondott drámasorozat. Talán az egyik negatív dolog, amit fel tudok hozni, az az, hogy néhol el tud laposodni, de a lendületen azért nem ront különösebben. Ezért egy határozott 4 csillagot érdemel tőlem, és várom a folytatásokat.