Közösség

Vélemény:

79 Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

(2018)

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

MMcFly2015   2018.07.21 18:58
0

Egy teljesen korrekt folytatás, amely – mondhatni – hozza az első rész színvonalát. Bár nem sok potenciált láttam a történet folytatásában, a film a benne rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználta, így kellemes csalódásként ért. A párhuzamos történetmesélés (jelen és múlt) kifejezetten jót tett a tempónak, bár az utóbbi szál nem tartogat túl sok meglepetést: amit az első részben már elmeséltek, azt most vizuálisan is megkapjuk, így komolyabb fordulatokra nem érdemes számítani. A szereplőválasztás viszont tökéletes, a fiatalkori karakterek és idősebb megfelelőik között döbbenetes a hasonlóság – nem tudom, mennyit tett hozzá a smink, de le a kalappal! Talán a fiatalabb nézők számára néhány dal kevésbé lesz ismerős, hiszen az első részben ellőtték a legismertebb ABBA-slágereket. Én viszont szerencsés helyzetben voltam, mert a 90-es évek végén az édesanyám aktív ABBA-hallgató volt, így már gyerekként kívülről fújtam a legtöbb dalt... A film egyik fő motívuma a gyász, emiatt egy enyhe drámai vonulat is végigkíséri a történetet, de ezt remekül ellensúlyozza a romantika, a humor és a musicalek lendülete. A finálé és a stáblistás „buli” igazi energiabomba – maximálisan elégedetten álltam fel a székből. Bár minimálisan elmarad az elődjétől, mégis bátran ajánlom, és nem csak ABBA-rajongóknak!