Közösség

Vélemény:

79 A Viszkis

(2017)

A Viszkis

Gigi   2018.05.25 13:19
0

Mindig vonakodva kezdem el nézni a magyar filmeket, mert vagy nagyon fogom szeretni, vagy rövid úton az idegeimre fog menni. Köztes kategóriával még nem nagyon találkoztam. Ezért A Viszkist is halogattam egy darabig, de aztán csak rászántam magam. Ahogy indult, már meg is szólalt bennem a lehúzós film - vészcsengő, és rajtam volt az ingerencia, hogy kikapcsolom, és nem nézem tovább. De adtam még neki egy kis időt, és nagyon-nagyon jól tettem.

Kicsit életrajzi, kicsit dráma, kicsit akció, szórakoztató elemekkel, szóval van benne minden, mint a jóféle falusi búcsúban. Mégsem forgácsolódik szét, semmi sem sok vagy túl kevés benne, sőt, még azt is elérte, hogy izguljak, és előjöjjön a tipikus rablónak szurkolós "jaj el ne kapják" érzés. Pedig nyilván tudtam, hogy mi lesz a végkifejlet, mert a köztévé már 1999-ben elspoilerezte, de még így is működött a történet. Egészen annyira, hogy a film megnézése után kutakodtam még egy kicsit a neten, mert akartam még több adalékot a történetéhez, mivel az emlékeim már egy kicsit megkoptak róla. A lényeg, hogy tetszett, ha te is hozzám hasonlóan fanyalgós magyarfilm-néző vagy, ezt kockázat nélkül bevállalhatod.