Közösség

Vélemény:

82 21 gramm

(2003)

Aki akar megrázó filmet látni, az nézze meg ezt a fantasztikus alkotást!

Erik Csok   2024.06.21 16:34
0

Az első dolog, amit le kell szögezni, az az, hogy ez a film nem mindenkinek való. Tehát aki nagyon érzelmes és érzékeny, az ne nézze meg, őt ki fogja készíteni ez a film, persze ha a végére ér, de ha nem, még úgy is. Engem érdekelt, mert rám tényleg az jellemző, hogy amilyen hangulatban vagyok, olyan filmet nézek, ez pedig pont kapóra jött. És, hát, ez egy kegyetlen film! Sok mindenről szól, és sok minden is van benne, nem jó nézni, mert annyira nyomasztó, és megviseli a nézőt, olyan jeleneteket kap a néző maga elé, hogy arra szavak nincsenek, én is 2x kis híján elsírtam magam rajta, tényleg nagyon megrázó és szomorú film. Ugyanakkor, mint mondtam, sok dologról szó van benne, például a döntésekről, elfogadásról, belátásról, hitről, felismerésről, szóval tényleg az életről, mert minden van benne. Mindez az egész viszont mit sem érne, ha nem lennének jó színészek, márpedig itt vannak! Sean Pennt sosem kedveltem különösebben, de elismerem, hogy jó színész, itt is hozza, amit kell. Benicio del Toro is fantasztikus, jogosan jött az Oscar-jelölés. Az igazi nagyágyú viszont, az Naomi Watts, konkrét lejátssza a két férfi főszereplőt szerintem a vászonról, olyan hitelesen hozza a rászabott karaktert, és képes a nézővel szimpatizálni, hogy az zseniális! Amúgy is nagyon kedvelem, egyik kedvenc színésznőm is, ha nem más, miatta érdemes megnézni ezt az alkotást, de nem csak ezért, mert ez egy mese az életről!