Közösség

Vélemény:

 

81 A galaxis őrzői: 3. rész

(2023)

A leköszönő James Gunn összehozta az elmúlt évek legjobb (egyetlen jó?) Marvel filmjét

 
erahurka   2023.05.05 16:33
1

Hosszú idő óta végre egy kifejezetten jó Marvel film! Sajnálhatja a Disney, hogy felülve a woke vonatra, néhány ezer éves Twitter bejegyzés miatt elherdálták James Gunnt, az egyik, ha nem legjobb MCU író-rendezőt.
Mordály eredettörténete, a kreátor-kreálmány viszony boncolgatása, a tökéletes társadalomra való korlátlan törekvés kritikája mind érdekes volt, ugyanakkor lehetett volna mélyebb, bár az így is hosszú játékidőt akkor már tényleg zavaróan el kellett volna nyújtani.
A humor hol működött, hol nem, ami nyilván részben a rettentes szinkront minősíti (ki választotta ezeket a hangokat Chris Prattnek és Mordálynak???), másrészt viszont valóban kínosan vicceskedni akarós lett pár szöveg. Dave Bautistát viszont aligha érheti rossz szó, neki tényleg szinte minden beszólása működik.
Amit sajnáltam, hogy Stallone nagyon nyúlfarknyi szerepet kapott, volt viszont egy iszonyat menő, vágatlannak álcázott akciójelenet a vége felé, ráadásul minden téren iszonyat látványos a film, kezdve a félig robot, félig állat lényektől a környezetig, ráadásul Gunn indie horroros gyökrereit is megvillanthatta párszor.
Szóval ezek után hova tovább Marvel, mármint Gunn nélkül nem tudom mire lehet számítani a következő filmeknél, másrészt egyre kíváncsibban várom, mit agyalt ki a csávó az új DC moziverzummal kapcsolatban, mert nagyon úgy tűnik, hogy nem fogyott még ki a Gunnpowderből.