Közösség

Vélemény:

 

65 Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai

(2022)

A varázsvilág vissza vár

 
DracoDormiens   2022.04.14 22:14
1

Megannyi megválaszolatlan kérdés és izgatott várakozás után végre megjelent a Dumbledore titkai. Elődjéhez, a Grindelwald bűntetteihez képest sokkal vidámabb és oldottabb hangvételűre sikeredett, bár elég komoly varázslóvilágbeli eseménysorozatot dolgoz fel. Ebben a részben kicsit kevesebb hangsúly jut a különféle varázslényekre, sokkal inkább a mágikus világ és annak vezetői kapnak szerepet.
Grindelwald karakterének színvonala szerencsére változatlan maradt, még a színészcserét követően is, gyorsan meg lehet szokni, hogy más ember személyesíti meg.
A régi csapat újra összeáll, ki is bővül, és helyére kerül a cselekményben szinte minden elvarratlan szál, melyre az előző film nem adott választ.
Mindenképpen érdemes megnézni, ha más nem, emiatt, mert még azokra a rajongókra is sokkolóan hathatnak bizonyos pillanatok, akik ronggyá olvasták már a teljes Harry Potter-szériát, azon belül pedig a Halál ereklyéit, amelyben a Dumbledore titkok boncolgatása már megkezdődött Rita Vitrol által.
Azt mondanám, a három eddig megjelent film közül lehet, hogy nem ez a legerősebb, mégis kiváló alapja lehet ez a jövőbeli folytatásnak.