2019.02.22 17:16 Master Olvasottság: 379x
5

Egy különleges alapötlettel készült igényes akcióthriller

A 2011-es Limitless egy akárhányszor újranézhető, igényes és pörgős akcióthriller, melyet a különleges alapsztori emel messze az átlag fölé. író és Leslie Dixon forgatókönyv készítő kitűnő munkát végeztek: a végeredmény egy fantáziadús történet lett. Az emberi agyról még ma sem tudunk sokat, főleg az okoz talányt még mindig a tudósoknak, hogy miért csak 10-20% -át tudjuk kihasználni. A filmbeli Eddie Morra regényíró (Bradley Cooper) azonban megtapasztalja, hogy milyen, ha agyának 100% -át tudja nap, mint nap "bevetni" feladatai elvégzésére. Kapunk remek akciókat, gyors jeleneteket, elgondolkodtató szitukat és óriási fordulatokat is. Neil Burger (a Beavatott készítője) nagyon "odatette" a rendezést is: soha nem unatkozunk a 105 perces játékidő alatt, hiszen minden scene egy újabb meglepetést tartogat számunkra.

A film egyik kulcskaraktere Carl Van Loon milliárdos, aki az akkoriban 68 éves Robert De Niro alakít. Cooper és De Niro párosa óriási pluszt ad a filmhez, mert zseniális könnyedséggel hozzák figuráikat. De Nironak egyébként is van gyakorlata az efféle "nagyfőnökök" megformálásában. Elismerést érdemel Cooper barátnőjét alakító, gyönyörű Abbie Cornish is, átütő játékával. A Limitlessben a konfliktusok kiszámíthatatlanok, a végső csattanó nagy meglepetés.

Egy különleges alapötlettel készült igényes akcióthriller

Az egész sztori jó hangulatú, pozitív és különleges. A végén nem bírjuk ki, hogy mi is eljátsszunk a gondolattal: mi lenne, ha mi volnánk Eddie bőrében? Vajon mi olyan messzire jutnánk, mint ő a legvégén? Összességében ez a film a 2011-es év egyik legjobbja, sőt a maga nemében az elmúlt 8 év TOP 5 filmjébe is bekerülhet (nálam legalábbis biztosan). Értékelésem erős 85-90% alsó hangon. Ajánlom akciókedvelőknek, De Niro rajongóknak, leginkább azonban az agyalós, különleges történetek kedvelőinek.

misztikus | sci-fi | thriller

Egy sikertelen író életét egészében megváltoztatja egy szupertitkos „intelligens gyógyszer”, amely kihozza az emberből a legjobbat: a teljes agykapacitását használni kezdi,... több»

5