Közösség

Vélemény:

84 Házassági történet

(2019)

Házassági történet

1Zsuzska   2025.02.11 18:23
0

Vártam a csodát, hiszen ha az ajándék megérkezik a moziban a filmvászonra, sokszor hetekig elkísér. Most azonban a film szerelmeseként megcsalva és becsapva érzem magam, nem különbözik ez persze a való élettől. Csak az, amit láttunk... Mintha a szélcsapkodta viharos tenger felszínén ringatóztam volna egy csónakban, amelybe időnként be-becsobbant egy-egy taréj, konstatálom, letörlöm, felitatom. Száraz vagyok. Néha kitekintek a biztonságos helyzetemből a mélység felé, a semmit látom, és már tovább is haladtunk, a tenger alattam épp elsimult. Gondoltam, alábbiak spoilerhez tartoznak, de minek... Istenemre, közben ezekre gondoltam: Most a rendező arra instruál, hogy Scarlett sírjon, Scarlett és Driver kiabáljon, néztem a szemhéját, a sminkesnek köszönhetően tényleg duzzadt. Tényleg jól játszik... A fiuk is arctalanul szomorú, egy ágyban alszik a mamával, felesel a papával. Megjegyzem, ez mind-mind a rendező kisstílű hibája, hiszen Scarlett pl. a Herben csak a hangjával megejtett, mert képes rá. Még Adam Driver játéka jobban elkapott, de ebből is sokat töpörödött az Oscarra hajazó bugyuta énekes magánszáma. Magam részéről a sokat akart markolni, de nem talált stílust hozzá, talán a legtalálóbb megfogalmazás. Dráma? Tragikomédia? Dráma vígjátéki és parodisztikus elemekkel, vagy valóban ekkora semmi? Számomra sajnos ez utóbbi, és még csak nem is vérprofi... De jó lett volna ebből pl. egy igazi tragikomédia...