Közösség

Vélemény:

82 Dűne

(2021)

Egészen elképesztő a herberti világ

Morpheus   2024.12.31 21:11
0

A mai napig nagy kedvencem mindkét Dűne-rész, mondhatni, magába szippantott a herberti világ. Hihetetlen, hogy 1965-ben írta meg Frank Herbert az egészet és, hogy összesen 6 regényt hozott össze a témában 1986-ban bekövetkezett haláláig. Zseni volt a fickó, nem kétséges. Az első rész picit lassabb tempójú, mondhatni, megteremti a kereteket a cselekményhez. A második rész sokkal pörgősebb és akciókban is gazdagabb. A rendező, Denis Villeneuve érdekes atmoszférát teremtett, és jó kezekbe került nála a franchise. Ami az alakításokat illeti, nekem bejött Timothée Chalamet játéka, de legjobban Josh Brolin lepett meg, mert nem néztem ki belőle, hogy ennyire jól alakítja majd Gurney Halleck figuráját. Javier Bardem néhol kicsit túljátssza (főleg a második részben), de akkor is egy színfoltja a filmnek. A látványvilág lenyűgöző, és a zenei elemeket, háttér-hangokat is ügyesen használja a rendezés. Értékelésem természetesen 5 csillag mindkét epizódra, és nagyon várom a harmadik részt. Viszont szerintem megosztó alkotások, vagy imádja valaki, vagy ki nem állhatja.