Közösség

Vélemény:

82 Dűne

(2021)

Vontatott scifi-fantasy

BaloghBogi42   2026.05.31 06:23
0

Noha nagyon sokan dicsérték ezt a filmet (és igazából ezért is döntöttem úgy, hogy végül megnézem), számomra inkább csalódást jelentett, mint élvezetet. Úgy éreztem az elejétől a végéig, hogy egy borzasztóan vontatott történetről van szó, és persze értem én, hogy eredetileg is több részben gondolkodtak, így nem akartak túl sokat mutatni túl korán, de lehetett volna benne több cselekmény és fordulat, hogy igazán rabul ejtse a nézőket. Ami pedig még megdöbbentőbb volt számomra, az az, hogy az előzetesében látni lehet egy olyan kiírást, miszerint ez az új Gyűrűk Ura és Star Wars. Mindkét alkotásról el lehet mondani, hogy az összes része tartalmazott elegendő izgalmat, de sajnos a Dűnének nem sikerült hozni, nemhogy ugyanezt, de úgy egyáltalán se a színvonalat, ami elvárt lenne a sci-fi-fantasy alkotásoktól. Amit viszont pozitívumként tudok említeni, az az, hogy a látványvilága elképesztőre sikeredett, így legalább ebből a szempontból öröm volt ránézni a képernyőre. A második része még várat magára, kíváncsi leszek, sikerül-e kitörni ebből a vontatottságból.