Közösség

Vélemény:

78 Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész

(2023)

A Mission Impossible filmek élmezőnyében

Navarro   2025.12.31 17:17
1

Mindig szerettem a Mission Impossible filmeket, melyek egyedüli versenytársai a James Bond sztoriknak (másik nagy kedvenceim). Ethan Hunt és állandóan változó csapata, melyben egy idő után csak Benji (Simon Pegg) és Luther (Ving Rhames) az állandó szereplők, mindig kemény feladattal néz szembe. Többnyire lehetetlen küldetéssel, innen is az Impossible Mission Force elnevezés. Ezúttal a fő ellenfél maga a mesterséges intelligencia és az azt szolgáló Gabriel (Esai Morales) akinek névválasztása finom utalás Gabriel arkangyalra, aki szabad fordításban (héberből): Isten embere (ahogyan itt az AI valódi mindenható Istenként viselkedik). Rengeteg az izgalmas scene, üldözés földön égen levegőben. Nekem külön tetszett a római autós üldözős rész, melyben Tom Cruise és Hailey Atwell egy sárga Fiat 500-zal hajt keresztül kasul az olasz fővároson. Apropo Atwell, nagyon feldobja a filmet a szerepeltetése még úgy is, hogy ennek sajnos az az ára, hogy a szintén gyönyörű Rebecca Fergusont meg kiirták a franchise-ból. Bár az én Mission Impossible kedvenceim a harmadik és az ötödik rész, elismerem, hogy ez a hetedik epizód is a legjobbak közé sorolódik.