Közösség

Vélemény:

74 John Wick: 4. felvonás

(2023)

Túltolt negyedik rész

Master   2023.09.21 07:12
2

Nagy Wick-rajongóként vártam már az új részt, komoly elvárásokkal. Ezek egy része sajnos nem teljesült, mint Bowery King (Laurence Fishburne) nagyobb arányú szerepeltetése és Charon (Lance Reddick) méltóbb kivezetése a franchise-ból. Az sem tetszett, hogy a vak fickó (Donnie Yen) szinte már a gagyisággal határosan kap jelentőséget. Ugyanakkor rengeteg a jó bunyó, a látványos harc és élvezetes jelenet. Ezek miatt a negyedik fejezet mégis élvezetes. A zárás azonban szerintem elrontott, mert bár kétségeket hagy bennünk (a rémkirály sorsát illetően), nem méltó John Wick alakjához. A helyszínek nekem bejöttek, és kalapot tudok emelni az 58 éves Keanu Reeves előtt is, aki elképesztő formát mutat kora ellenére is. Vannak emberek, akiken egyszerűen nem fog az idő vasfoga. (Talán a jó gének miatt.) Összességében a negyedik fejezet egy nagyon jó film, bár nálam a második és harmadik epizód továbbra is a kedvenc. Értékelésem: erős 80% (az említett két másik rész 85%-os). Ajánlom az akció fanoknak, Reeves-rajongóknak).