Közösség

Vélemény:

88 Harry Potter és az azkabani fogoly

(2004)

Harry Potter és az azkabani fogoly

Mithrel   2018.02.04 19:46
0

A könyv fantasztikus lett, és ez szerencsére a filmre is igaz. Sirius Blacket, mint karaktert, én kicsit szebbnek képzeltem, de így is hozza azt a „siriusos” hangulatot. Gary Oldman kiváló színész, tökéletes választás volt a szerepre. Ebben a részben fontos a múlt, ezért csak a többi után ajánlom megnézni, szépen sorban, ahogy következnek, hacsak nem akarnak spoilerezni. És ha már itt tartunk, a Voldemort-fanoknak rossz hírem van: a kedvencük csak a film végén kap lapot, most a legfontosabb eldönteni ki a jó, és ki a rossz! Jó látni, hogy nem csak a színészek, de a rendezők, jelmezesek, satöbbik is fejlődnek, már teljesen más minőségben dolgoztak, mint az előző két részben. Ez a rész színészi színvonala miatt (is) kiváló. A karakterek közül McGalagony személyes kedvenceim közé tartozik, most se kellet csalódnom: tökéletes színésznő, tökéletes szinkron.A színészi játéka sokat fejlődött. Hagridtól kicsit többet vártam, teljesítménye ingadozó. Többek között hiányoltam azt a jelenetet is, mikor Sirius betör a Griffendéles fiúk hálótermébe. Ezt egyébként leforgatták, de végül kihagyták a filmből. A tájak gyönyörűek, Skócia igazán jó választás volt ehhez a sötét és szomorkás történethez. Forgatás közben sokat esett, de ez a könyvben is így volt. Harry-ék sokat sétálnak a birtokon, így látható, milyen csodálatos az őket körülölelő táj. Az összkép végül is egy ígéretes, jó film lett.