A feminista mozgalom nálunk ismeretlen zászlós filmje, ami most került a köztudatba és egyáltalán a magyar mozikba.
Filmtörténeti alapműként aposztrofálják, de ez nyilván a művészfilmek közegére igaz.
Az átlag néző számára ingerszegénynek, történet nélkülinek, akár unalmasnak is tekinthető, és mindenképpen a hosszú művészfilmek kategóriájába tartozik.
Ugyanakkor tényleg meg tudja mutatni a kiüresedett, másokat szolgáló, önmagát elnyomó női sorsot, amibe csak belebolondulni lehet. De nekem nem egy ilyen film közvetíti igazán a mondanivalót a nők szabadságáról, pedig minden igaz, amit ábrázolnak. Értem, de nem akarom elfogadni ezt a lecsupaszított, érzelmek nélküli, tényszerűen folyamatfeltáró művet. Nyomasztó és viselhetetlen, néha érthetetlen, szóval nem könnyű mozi.
Csattanó azért van.
Elismerve a film erősségeit, művészfilmeket kevésbé kedvelőként nem tudok 4 csillagot adni. Marad a három, bár az átlagos jelző egyáltalán nem igaz rá.
A feminista mozgalom nálunk ismeretlen zászlós filmje, ami most került a köztudatba és egyáltalán a magyar mozikba. Filmtörténeti alapműként aposztrofálják, de ez nyilván a művészfilmek közegére igaz. Az átlag néző számára ingerszegénynek, történet nélkülinek, akár unalmasnak is tekinthető, és mindenképpen a hosszú művészfilmek kategóriájába tartozik. Ugyanakkor tényleg meg tudja mutatni a kiüresedett, másokat szolgáló, önmagát elnyomó női sorsot, amibe csak belebolondulni lehet. De nekem nem egy ilyen film közvetíti igazán a mondanivalót a nők szabadságáról, pedig minden igaz, amit ábrázolnak. Értem, de nem akarom elfogadni ezt a lecsupaszított, érzelmek nélküli, tényszerűen folyamatfeltáró művet. Nyomasztó és viselhetetlen, néha érthetetlen, szóval nem könnyű mozi. Csattanó azért van. Elismerve a film erősségeit, művészfilmeket kevésbé kedvelőként nem tudok 4 csillagot adni. Marad a három, bár az átlagos jelző egyáltalán nem igaz rá.