Közösség

Vélemény:

90 A tégla

(2006)

Nagyon túlértékelt

Baracus őrmester   2025.07.15 09:41
1

Annyi magasztalást és dicséretet hallottam Martin Scorsese Tégla című filmjéről, hogy néhány éve megnéztem, és tegnap másodszor is egy baráti társasággal (némi pH-érték bevitelét célzó buli alatt). A véleményem alig változott: egy nagyon erősen túlértékelt filmről van szó, melyben a realitás értéke megdöbbentően csekély. Beadják, hogy annyi a maffiának dolgozó zsaru a rendőrségen, hogy több van, mint a normál zsaru? Milyen maffia az, amit egy 70 plusszos flúgos öreg irányít 5 emberrel? Hogyan tudna péppé verni bárkit egy lepukkant nyugger? És sorolhatnám. Az alaphelyzet is problémás: egyik oldalon beépül egy zsaru a helyi olasz mini-maffiába (Don Costello alias Jack Nicholson bandájába), másik oldalon meg egy maffiózó a rendőrség kötelékébe. És persze aztán egymással harcolnak. Egyiküket Leonardo DiCaprio alakítja, másikukat pedig Matt Damon. Sajnos kiszámíthatóak a jelenetek és az egész vége is. A Tégla népszerűsége mégis töretlen évek óta, ami elsősorban a megunhatatlan maffia-témának tudható be szerintem. Tőlem azonban két megtekintés után sem kap többet három csillagnál.