Nem gondoltam volna, hogy ennyire hiteltelen lesz. Az alapsztori még ígéretesnek tűnt, egy lelőtt pilóta ellenséges területen próbál életben maradni, miközben az amerikai hadsereg minden eszközt bevet a megmentésére. Ez elméletben feszült és drámai történetet ígért, de amit végül láttam, az hatalmas csalódás lett. Gene Hackman alakítása fájóan gyenge volt, az admirális figurája pedig teljesen jelentéktelenné vált, mintha csak a kötelező sorokat mondta volna fel. Komolyan mondom, a szinkron több érzelmet hozott, mint ő maga.
A rendezés stílusa sem segített a helyzeten. Az erőltetett kameramozgások, például a Michael Bayre jellemző forgások, inkább kizökkentettek, mintsem hozzátettek volna a hangulathoz. A végső mentőakció pedig az valami csúcs volt, egyszerre túlzó és teljesen nevetséges. Nem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek rajta. Az egész film olyan, mintha próbált volna nagyot mondani, de a végeredmény inkább szánalmasan távol maradt attól, amit kihozhattak volna belőle.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire hiteltelen lesz. Az alapsztori még ígéretesnek tűnt, egy lelőtt pilóta ellenséges területen próbál életben maradni, miközben az amerikai hadsereg minden eszközt bevet a megmentésére. Ez elméletben feszült és drámai történetet ígért, de amit végül láttam, az hatalmas csalódás lett. Gene Hackman alakítása fájóan gyenge volt, az admirális figurája pedig teljesen jelentéktelenné vált, mintha csak a kötelező sorokat mondta volna fel. Komolyan mondom, a szinkron több érzelmet hozott, mint ő maga. A rendezés stílusa sem segített a helyzeten. Az erőltetett kameramozgások, például a Michael Bayre jellemző forgások, inkább kizökkentettek, mintsem hozzátettek volna a hangulathoz. A végső mentőakció pedig az valami csúcs volt, egyszerre túlzó és teljesen nevetséges. Nem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek rajta. Az egész film olyan, mintha próbált volna nagyot mondani, de a végeredmény inkább szánalmasan távol maradt attól, amit kihozhattak volna belőle.