Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
74
Filmadatlap
 
28
Szereplők
8
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
HETEDIK   2019. 07. 30.

Owen Wilson sajnos többnyire jobb-rosszabb vígjátékokhoz adja nevét, pedig hogy mennyire jó színész, ez a film is mutatja. (Meg ugye ott van a későbbi Kiút nélkül is) John Moore lassításai mindig zseniálisak, egyedi stílusa van a palinak. Sok látványos akció tarkítja a filmet, az aknás és repülőgépes részek pedig parádésak. Persze a vége picit ront az összképen, de ez akkor is egy élvezetes és izgalmas háborús akciófilm a mai napig.

 
harnas1207   2018. 12. 08.

Owen Wilsont nagyon fura volt látni ilyen szerepben. A film meglepően izgalmas volt, sajnos a kimentős végjelenet számomra nagyon gagyira sikeredett. Nagyon egyszerűen tesznek pontot a hajsza végére.


 
Filmelemző   2018. 05. 05.

Ez volt az a film, melynek kapcsán először kezdtem más szemmel nézni Owen Wilsonra. Itt ugyanis komolyan vehető fickó, aki tud küzdeni, aki harcol, aki fogát összeszorítva szembeszáll a túlerővel. Nem volt jellemző a színészre sem előtte sem később ez a típusú karakterisztika. Ez az Ellenséges terület egyik pozitívuma. A másik, hogy izgalmas és pörgős a rendezése illetve a sciptje. Dicséret érte John Moore -nak. Nekem nagyon tetszett Gene Hackman alakítása is, de kiváltképp a sztori aktualitása és hitelessége: a NATO erők boszniai bevetéséről. Értékelésem: 7.5 / 10 pont.

 
Jozzsef   2015. 11. 23.

Igazán jól sikerült modern kori háborús film.Végig feszültséget kelltett.A boszniai hadszíntér még jobban meghozza a film hangulatát.A vége viszont katasztrófa lett,annyira eltúlozták.

 
ElfRider   2015. 06. 19.

Nem értek egyet a negatív hozzászólókkal. Szerintem jó kis film lett, és egyet ért velem a nézők többsége látva az imdb pontokat. Owen Wilsont valóban nem ilyen szerepekben szoktuk meg, de helyt állt, semmi gond nincs a játékával. A film is jól van összerakva.

A film összbevétele 91 753 222 dollár volt (imdb.com).

 

Mikor a filmet forgatták, 104 éve először nem havazott Szlovákiában, így az összes hó, amit a filmben látunk, mesterséges.

(kázsé)
 

Branko Tomovic is jelölt volt Bazda szerepére.

(kázsé)
 

A rendező majdnem életét vesztette, mikor a tank áthajtott a falon. Egy kaszkadőr rántotta félre.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.