Közösség

Vélemény:

 

64 Az utolsó prémvadász

(2004)

Harmóniában élni a vadon mélyén

 
Dorkateo   2024.02.24 22:13
0

Csodálatos film Az utolsó prémvadász trapperről, a Yukon folyó menti kanadai régióban. Dramatizált dokumentumfilmet láthatunk, amiben csak a medve volt szerződtetett példány, minden más eredeti felvétel. A szánhúzó kutyák nagyszerű munkát végeztek, Apach, a fiatal szuka továbbviszi tudását a kölykeiben. A prémvadász, Norman Winter az utolsók közt van, aki csapdákat állít és vadászik a kanadai vadonban.
Nem mészárlás ez, tiszteletben tartják a természet egyensúlyát, abból vesznek el, amiből bőven van, és sosem többet, mint amire tényleg szükségük van. Ha mind így élnénk, mi a civilizáltnak tartott emberek, nem borulna fel a Föld és a természet harmóniája. Nem a húsevésre értem, hanem a természethez való egészséges viszonyra gondolok.
Norman üzenete: „A boldogságom főként attól függ, hogyan viszonyulok a körülöttem lévő világhoz. Nemcsak csodálom, hanem a része is vagyok. Az embereknek soha nem kellett volna elveszíteniük a kapcsolatot a természettel. Eggyé kell válnunk a környezettel. Ha az emberiség túl akar élni, akkor el kell kezdeni együtt élni a természettel, nem pedig ellene.”