Közösség

Vélemény:

30 Békák

(1972)

Békák

Vesco   2021.12.03 07:50
0

Látom, túl nagy sikernek itt sem örvend, bár én kevésbé lesújtó véleménnyel vagyok róla. Amolyan a "természet élővilága visszavág az emberi pusztításért"-féle "ökohorror". Színészek közül egyedül Ray Milland nyújtott jobb teljesítményt a tolószékes, zsörtölődő családfő szerepében, bár igazán emlékezetes alakításaihoz képest halvány árnyéka volt ez a szerep.Fölöslegesnek találtam a hosszú felvezetést a sok békabrekegés időnkénti bevágásával. A szürke, unalmas karakterek sem indokolták, hogy ennyi időt elidőzzünk velük a tényleges cselekmény beindulásáig. Érdekesség talán, hogy a karakterek sokszor közvetett módon halnak meg az állatok okozta baleseteknél. Pl. az üvegházban egy leguánféleség lelök valami levegőben terjedő mérget. Viszont a karakterek ostoba reakciói zavaróak voltak, a film vége is előre kiszámítható, semmi extra. Volt ebben a témában potenciál, és figyelemfelhívásra mindenképp jó, hogy jobban kéne tiszteljük és becsüljük a környezetünket és a benne lévő élővilágot, de mint film, nem sokat sikerült kihozni belőle. Így nekem 4/10.