Közösség

Vélemény:

75 A gyilkos járat

(2022)

Nevetős akciók némi Kill Bill beütéssel

Ultron   2024.03.03 17:05
1

Több stílus keveredik ebben a David Leitch-filmben, mely kicsit tarantínósra sikeredett. A magam részéről inkább a szellemes párbeszédeket díjaztam benne Mandarin és Citrom között, akiket szenzációsan alakítanak Aaron Taylor-Johnson és Brian Tyree Henry. De igazi színfolt Brad Pitt felbukkanása is, aki lezserben tolja végig. Tetszetősek a bunyók is, külön jó, hogy az alvilági gyilkológépeket mindig legyőzik valahogyan. A japán környezet kicsit furi, de a szamurájos harcnál összeáll a kép, hogy miért kellett ez annyira. Így mondjuk Kill Bill-es lett, de sebaj, valóban jól szórakozhatunk. Nálam A gyilkos járat a 2022-es év egyik legjobbja, és a mozifilmes premier bemutató óta már újra is néztem egyszer. Akkor is végignevettem. David Leitch korábban a legelső, 2014-es John Wick miatt volt számomra megjegyzendő, most már inkább a Bullet Train miatt emlékszem majd a nevére. Kellenek az ilyen filmek, mert ez a stílus kezd kikopni. Az új generációk alig ismerik majd. Értékelésem természetesen nem lehet kevesebb négy csillagnál.