Közösség

Vélemény:

59 A piszkos hadviselés minisztériuma

(2024)

Guy Ritchie nagyon leadta

Aaron   2026.08.11 23:04
0

Előfizettem a Prime-ra, ott jött szembe velem ez a film, és rögtön lecsaptam rá a rendező, Guy Ritchie miatt. Korai filmjei ugyanis, mint a Blöff, a Smoking Barrels és a Sherlock, nagy kedvenceim (és nálam ezek 5 csillagos filmek). De a helyzet az, hogy Ritchie sajnos már nem a régi, és mióta elhagyta az 50-et, sokkal gyengébb mozik fűződnek a nevéhez. Ez a filmje is illeszkedik a sorba. Az alapsztori egybites (a második világháború idején játszódik egy kis kémcsapattal, mely afrikai és egyéb bevetéseken próbálja meg kiiktatni a nácik U-boot bázisait és támogatóhajóit), de az alakítások halványak. Látszólag pedig jó kis csapatot hoztak össze (Henry Cavill, Alan Ritchson, Eiza Gonzalez), mégis unalmas a végeredmény. Egyedül González kisasszony miatt maradtam a képernyő előtt, ez az igazság. Aztán jött a végső akciósorozat, ami viszont nagyon feldobja a filmet. És azért közben is vannak látványos lövöldözések, robbantások, pár enervált akció, de sajnos hiányzik a Ritchie-től megszokott egyediség és a fűszer. Kellenének jó szövegek, merészebb akciójelenetek, pár különleges jelenet, hogy legalább akciófilmként jobban működjön. Hogy ki sorolta be háborús drámának, nem tudom, de egy idióta lehetett, már bocsánat. Végül a film utolsó negyede miatt úgy döntöttem, mégis megkapja a négy csillagot.