Közösség

Vélemény:

 

66 A szürke ember

(2022)

Akciónak oké, de amúgy miért???

 
Kornél389640   2022.08.10 17:23
2

Azon gondolkodom, vajon ki akarhatta elmesélni ezt a történetet? Ki gondolta azt, hogy egy újabb ugyanolyan CIA-s sztorit előad, amit a kilencvenes években hatvanezerszer láttunk? Itt a cselekmény csak egy alibi volt, hogy legyen valami halvány okunk megnézni, ahogy a főszereplők verekednek, lőnek egymásra, és dolgokat robbantanak fel, meg járművekkel mennek neki más dolgoknak.
Az akciószegmensek egyébként jók voltak, szépen ki volt dolgozva a koreográfia, jól lett filmezve, abszolút működött a "bűnös élvezet katalizátor". Én a színészi teljesítménnyel is elégedett voltam, Chris Evansnak kicsit ugyan erőlködnie kellett, hogy utálja a néző, de szerintem jól vette az akadályt. Még a kötelezően megmentendő kislányt játszó színésznő is jó volt a kora ellenére, elhittem, hogy meg van ijedve. (Mert ugye ez volt a szerepe, meg volt ijedve a képernyő ideje 97 százalékában.)
Néhol már-már paródiába hajló túlzások voltak a filmben, de akciófilmnek elment, kólás-chipses kikapcsolódás, de hogy a sztorira megnézés után már fél órával sem fogsz emlékezni, az biztos. A John Wickből legalább azt el tudjuk mondani, hogy meghalt benne egy kutya, de ebben még ennyi egyediség sem volt.