Közösség

Vélemény:

85 James Bond: Skyfall

(2012)

A legjobb Bond filmek közé tartozik

Dewerz   2025.07.01 10:36
0

Ki hitte volna, hogy a homokos ügynököt alakító Javier Bardem jó lesz majd főgonosznak az egyik legjobban sikerült James Bond-filmben, a Skyfallban? Én biztosan nem. De kellemes meglepetés ért: Bardem kitett magáért. Végre az alapsztori is hihető: egy cserbenhagyott MI6-ügynök bosszút áll az ügynökségen, amiért hagyták, hogy az ellenség megkínozza, megcsonkítsa (arcát belülről) és fogva tartsa. Hiteles sztori, és a kivitelezés is reális. Kár viszont, hogy a gyönyörű francia színésznő, Bérénice Marlohe, nyúlfarknyi szerepet kap csupán. Sam Mendes összességében egy nagyon izgalmas és látványos Bond-filmet rakott össze, melyet a Spectre követett, ami viszont már nem lett ennyire jó. Igazából a franchise a Skyfall után került lejtmenetbe, mert a Spectrét a még gyengébb Nincs idő meghalni követte. A Skyfallban a zene Adele, a helyszínek jó érzékkel lettek összeválogatva, és az akciójelenetek is kiváló minőségűek. Én külön díjaztam, hogy a végén a cselekmény visszatér oda, ahonnan Bond élete kiindult: egy skóciai nevelőotthonba. Értékelés: 4,5 csillag, 85-90%.

aliasteáscsésze 2025.07.01 19:39
0

Vajon melyik rész utalt arra a filmben, hogy a Bardem által alakított karakter homokos lenne?

Dewerz 2025.07.02 07:06
0

Sok ilyen van, de én azt emelném ki, melyben egy szigeten vannak, egy kihalt, elhagyatott város-szigeten, és Bond egy székhez van kötözve. Akkor beszélnek a homoszexualitásról. De egyébként teljesen nyilvánvaló Bardem viselkedéséből, hogy homokos. Neked nem?

aliasteáscsésze 2025.07.02 07:11
0

Bocs, de nekem nem. Szóval ezért lőtte fejbe olyan könnyen a barátnőjét? Persze nem egyformán látjuk a filmeket. Ez mellett nekem is az egyik kedvenc Bond filmem.

Dewerz 2025.07.02 23:24
0

A karakter homoszexuális volta tény. Olvass utána nyugodtan! Így lett megírva a script: Raoul Silva alias Tiago Rodrigez alias Javier Bardem homokos karakter.

aliasteáscsésze 2025.07.03 07:30
0

OK. Köszönöm.