Közösség

Vélemény:

56 Hang nélkül: Első nap

(2024)

Hang nélkül: Első nap

mozinaplo   2024.07.03 11:54
1

Nem sokat lehetett kihámozni az előzetesből, úgyhogy arra számítottam, jól megfejik a franchise-t, és csak egy agyatlan inváziós menekülés lesz az egész pár Hang nélkülös motívummal. Ennek fényében nagyon meglepődtem, mennyi dráma és érzelem szorult a filmbe. A főszereplőért egészen fura élmény izgulni, és bár a motivációi nem mindig tűnnek józannak, azért valahol mégis érthetőek. A srác viszont kicsit ködös volt, nem annyira értettem, miért ragaszkodott ennyire a csajhoz. Ami nem annyira tetszett, hogy nagyon hamar alkalmazkodott mindenki a helyzethez. Oké, hogy csendre intett mindenkit a katonaság, de szerintem túlzás az ilyen mértékű azonnali szófogadás és teljes körültekintés minden helyzetben. Horror elem nem sok került bele sajnos, de ami van, az egész jó. Mondjuk a pöfetegzabálós rész nem annyira jött át, mi akart lenni, ahogy az sem, miért tekergett arra a srác. Na de ez legyen a legnagyobb gond. Nálam Krasinski Hang nélkül-filmjei sincsenek olyan magas polcon, azt a szintet pedig Az első nap is hozza, úgyhogy szerintem érdemes beülni rá. Jajj, és igazi felüdülés a bőven 2 óra alatti játékidő, nem is tudom, mikor láttam ilyet utoljára blockbustertől.