Közösség

Vélemény:

83 Forráskód

(2011)

Különleges sztori, remek rendezés

Arte Peritus   2024.08.31 19:51
2

Duncan Jones 2011-es rendezése a Forráskód (Source Code), emlékszem, az egyik legnagyobb meglepetés-siker-film volt akkoriban. Én magam sem gondoltam volna, hogy ilyen erős produkciót raktak össze Jake Gyllenhaal főszereplésével. A forgatókönyv és a rendezés is fantasztikus, de maga az alapsztori a legjobb. Adott egy esemény, melybe újra meg újra belecsöppen Colter Stevens, a hadsereg katonája. Az esemény egy vonatszerencsétlenség, melyet valahogyan meg kellene akadályoznia. De hogyan lehetséges, hogy újra meg újra ott lehet a tragédia előtti percekben? Ez a forráskód, és a tény, hogy Stevens valójában mélyalvásban van, és csak virtuálisan jelenik meg a forráskódban. Kimagaslót nyújt szerintem a két női főszereplő is: Michelle Monaghan a barátnő szerepében és Vera Farmiga annak a katonanőnek a szerepében, aki a kapcsolatot tarja Stevensszel. Rengeteg a fordulat, a meglepetés és az izgalom, plusz a legvégén kapunk még egy dupla csattanót is. Értékelésem így erős 5 csillag. Többször is megnézhető, nagy kedvenc nálam.