Az elmúlt évek legnagyobb durranása, és jogosan!
Eredeti nyelven néztem meg először. Nagyon jó volt! Aztán megnéztem magyarul is, és az is remek lett.
A színészek, a hangszín, a díszletek, a jelmezek mind-mind egy remekül felépített projekt elemei.
Hogy véres-e? Rohadtul.
Hogy felszínre törnek az igazi emberi jellemek? Állatira.
Hogy megvan a tartás? Teljesen.
Hogy van-e benne ármány, intrika, szabályszegés, bosszú, tévedés, kivégzés, játék, játék az élettel, félelem, kapzsiság, precíz felépítés, makulátlan kivitelezés, szerződésszegés, nyomozás, szex, halál, közöny, unalom, betegség, összefogás, gyilkosság...stb? Igen, igen, igen és igen!
(Egy dolgot hanyagoltak el, de erre, ha megnézed, majd rájössz!)
A pörgős eseményeken kívül fontos megemlíteni azokat a társadalmi kérdéseket, melyek a koreai filmek velejárói, szinte védjegyei:
Vajon, aki diplomás vagy aki nem az, melyik a jobb ember?
Mekkora pénz az, amiért életed áldoznád?
Vajon hol húzódik a határ az önzés és az önfeláldozás között?
Vajon vakon megbízhatunk ilyen helyzetben a társainkban?
Vajon milyen áron élhetsz túl egy ilyen játékot?
Vajon tudsz embert ölni, ha az áldozatodat szereted?
És még megannyi kérdés vetődik fel az emberben a sorozatot nézve.
Nézd meg te is, és engedd át magad a koreai sorozatélménynek!
Szóval filmkalandorok, filmre fel, és jó szórakozást!
Az elmúlt évek legnagyobb durranása, és jogosan! Eredeti nyelven néztem meg először. Nagyon jó volt! Aztán megnéztem magyarul is, és az is remek lett. A színészek, a hangszín, a díszletek, a jelmezek mind-mind egy remekül felépített projekt elemei. Hogy véres-e? Rohadtul. Hogy felszínre törnek az igazi emberi jellemek? Állatira. Hogy megvan a tartás? Teljesen. Hogy van-e benne ármány, intrika, szabályszegés, bosszú, tévedés, kivégzés, játék, játék az élettel, félelem, kapzsiság, precíz felépítés, makulátlan kivitelezés, szerződésszegés, nyomozás, szex, halál, közöny, unalom, betegség, összefogás, gyilkosság...stb? Igen, igen, igen és igen! (Egy dolgot hanyagoltak el, de erre, ha megnézed, majd rájössz!) A pörgős eseményeken kívül fontos megemlíteni azokat a társadalmi kérdéseket, melyek a koreai filmek velejárói, szinte védjegyei: Vajon, aki diplomás vagy aki nem az, melyik a jobb ember? Mekkora pénz az, amiért életed áldoznád? Vajon hol húzódik a határ az önzés és az önfeláldozás között? Vajon vakon megbízhatunk ilyen helyzetben a társainkban? Vajon milyen áron élhetsz túl egy ilyen játékot? Vajon tudsz embert ölni, ha az áldozatodat szereted? És még megannyi kérdés vetődik fel az emberben a sorozatot nézve. Nézd meg te is, és engedd át magad a koreai sorozatélménynek! Szóval filmkalandorok, filmre fel, és jó szórakozást!