Közösség

Vélemény:

84 Nyerd meg az életed

(2021)

A modern világ érték-csődje, hogy a pénzért a halált is vállalja a mai kor embere

The Director   2025.01.02 22:47
1

Elgondolkodtató nemcsak a sorozat, de annak népszerűsége is. A mai modern kor embere hajlandó életét adni a pénzért és a meggazdagodásért. Ezt látjuk a Squid Game (Nyerd meg az életed) sorozatban. A tönkrement embereket összegyűjtő és játékra bíró titkos és illegális szervezet felkínálja annak lehetőségét, hogy a játékosok abbahagyják az egészet, de a többség mégis mindig megszavazza a folytatást. Azon az áron is, hogy belehalhatnak. Ki az az őrült, aki a halált is kockáztatja egy játékban, csak a pénzért? Nem tudom elképzelni. Nem hiszem, hogy egy valós helyzetben az emberek többsége vállalná a halált pusztán pénzért. Én soha nem tenném és egyetlen barátom sem (egy alkalommal megbeszéltük). Így túlzásnak érzem, hogy ezt megszavazza több száz ember. Ha hibázol, agyonlő ott helyben egy maszkos alak. Kizárt, hogy ez megérje. Ennyiben életszerűtlen a dolog. Ugyanakkor a kivitelezés nagyon is életszerű. Dél-Korea partjai mentén sok száz sziget található, ahol kialakítható egy titkos játéktér. Az viszont szerintem megint csak túlzás, hogy a hatóságok évente 456 eltűnt ember fölött szemet hunyjanak. A valóságban híre menne az egésznek, és a rendőrség le kellene hogy csapjon. Mégis jó eljátszani a gondolattal, hogy mit tennénk hasonló helyzetben. Mi vajon túlélnénk a próbatételeket, a kötélhúzást, az üvegtáblákon ugrálást, a sütifigurák kivágását... stb., stb.