Különlegességnek számít a Bhutánról szóló magyar–bhután dokumentumfilm. A 2024-es Sundance Fesztivál nyitófilmje volt külföldi doku kategóriában, majd harminc másik fesztiválon is bemutatták. A rendező páros egy filmes képzésen találkozott össze, és ez már a második Bhutánról szóló alkotásuk.
Egy korábbi riportfilm miatt voltam kíváncsi, mely az egyedülálló boldogságmérés miatt keltette fel anno a figyelmem. Ezúttal is ugyanez volt a téma, de ahogy néztem a filmet, egyre jobban elkedvetlenedtem.
Nem tudtam eldönteni, hogy mi volt az alkotók célja. Vajon a boldogságfelmérés egy kamu, és valójában szomorú sorsok, nagy szegénység és kilátástalanság található a kis, Nepál melletti országban? Vagy csak a készítők találták meg azt a négy történetet, ami ennyire szívhez szóló?
Úgy vélem, a legtöbb országban találhatunk hasonló embereket hasonlóan nehéz sorssal. Az egyáltalán nem derült ki számomra, hogy ez mennyire igaz Bhután egészére.
A táj persze különleges, így mindenképp ajánlom megnézésre, ha érdekelnek más országok különlegességei, és a mélyen valódi emberi sorsok. Ugyanakkor a négy csillagot mégsem tudom megadni rá.
Különlegességnek számít a Bhutánról szóló magyar–bhután dokumentumfilm. A 2024-es Sundance Fesztivál nyitófilmje volt külföldi doku kategóriában, majd harminc másik fesztiválon is bemutatták. A rendező páros egy filmes képzésen találkozott össze, és ez már a második Bhutánról szóló alkotásuk. Egy korábbi riportfilm miatt voltam kíváncsi, mely az egyedülálló boldogságmérés miatt keltette fel anno a figyelmem. Ezúttal is ugyanez volt a téma, de ahogy néztem a filmet, egyre jobban elkedvetlenedtem. Nem tudtam eldönteni, hogy mi volt az alkotók célja. Vajon a boldogságfelmérés egy kamu, és valójában szomorú sorsok, nagy szegénység és kilátástalanság található a kis, Nepál melletti országban? Vagy csak a készítők találták meg azt a négy történetet, ami ennyire szívhez szóló? Úgy vélem, a legtöbb országban találhatunk hasonló embereket hasonlóan nehéz sorssal. Az egyáltalán nem derült ki számomra, hogy ez mennyire igaz Bhután egészére. A táj persze különleges, így mindenképp ajánlom megnézésre, ha érdekelnek más országok különlegességei, és a mélyen valódi emberi sorsok. Ugyanakkor a négy csillagot mégsem tudom megadni rá.