Közösség

Vélemény:

72 A bostoni fojtogató

(2023)

A bostoni fojtogató

Dorkateo   2024.07.27 19:46
0

Pont így van, ahogy többen is írjátok, ez a film nem annyira a gyilkosról szól. És nekem épp ezért volt érdekes, mert nem vagyok nagy bűnügy rajongó. Sokkal érdekesebb számomra az emberi jellem, a miértek, a szenvedély valami iránt, ami visz előre. Ebben a történetben leginkább azt láthatjuk, hogy két szenvedélyes nő végigkutat egy ügyet, és nem hagyja magát eltéríteni. Keira Knightley jól adta a szerepet, illett hozzá az eltökélt újságíró szerepe. Szerintem nagyon is megérdemelten jelölték Emmy-díjra. Nem ez az egyetlen ügy, ahol nem a valódi tettes lett elítélve, és sokat jelenthet az áldozatok emlékének, hogy néhányan vették a fáradtságot felkutatni a valódi elkövetőket. Tudom, nincs bizonyítva, de akkor is. Elképesztő, hogy mert az áldozatok egyedülálló nők voltak, így nem is volt annyira fontos az ügyet alaposan kezelni, hiszen nem sok embert érint. Fontosabb volt a rendőrség renoméját igazgatni, mint megfelelő tájékoztatást adni megelőzésül, vagy komolyan venni a nyomokat, és tovább dolgozni.