Közösség

Vélemény:

51 A Toxikus Bosszúálló

(2025)

Zöld trutyi

kabel   2026.04.05 17:33
0

Nagyköltségvetésű trash art, ami jól csinálja azt, amire számítasz. Vérengzés, vicceskedés, testi nedvek és neves színészek bugyuta szerepekben. Szórakoztató, de semmi mélysége sincs, elképzelni sem tudom az eredeti PG-13-as verzió kinek lehet jó, mondjuk. Az talán pozitív, hogy meglepően sok a sima maszk és smink, meg díszlet, és nem csak zöld háttér elé lökték a karaktereket. A film eleje elég unalmas, amikor Peter Dinklage átváltozik, akkor indul be igazán a cselekmény, addig csak egyensúlyoztam a kapcsolót a térdemen. Lehetett volna valami társadalmi üzenet vagy kritika belepakolva több ponton is a sztoriba, de helyette meglepően nagy színészeket nézünk, ahogy totál hülyét csinálnak magukból. Elijah Wood szerintem csak jókedvében vállalta ezt el, azt a csávót esélytelen lenne typecastolni. A humor átlagos, a viccek elég egyszerűek, de amolyan kapcsold ki az agyad tartalom, amiből szerintem van már elég e nélkül is. A Hobo with a Shotgun is hasonló vizuállal operál, és az nekem egy kicsit jobban bejött, mert picit érdekesebb világot mutatott be. Nagyon nincs mit mondani, a film pontosan az, amit a trailer megnézése után elképzelsz, ha bejön a túltolt akció, szeretni fogod. Ez volt a készítők célja is, úgyhogy a két igény itt találkozik.