Közösség

Vélemény:

60 Csendes éj

(2023)

Csendes éj

IstvanF   2025.10.31 22:49
0

A vegyes vélemények miatt eléggé halogattam ennek a filmnek a megnézését. A történetet 100x láttuk már, az viszont jó ötlet volt, hogy a főszereplőnek elmegy a hangja. A sztorihoz ugyan ez nem adott hozzá semmit, max egy kicsit jobban figyeltem Kinnaman játékára. Kifejezetten idegesítő volt, hogy kb. senki más sem beszélt a filmben, ez teljesen életszerűtlen. Gondoltam, ha már nincs beszéd, legalább az egyéb hangokra nagyon rámennek, de semmi. A tartalomnál leírták a sztorit, az eleje akár ki is hagyható és elég az utolsó harmadot megnézni a filmből, ott van a csihi-puhi.
Sajnos rendkívül gyerekes a film, nem is értem miért erőltetik még mindig a rendezők azt, hogy perceken át lövik egymást sorozatlövő fegyverekkel méterekről, de senki nem talál el senkit. Ez kb. az óvoda szint, ezt egyszerűen nem lehet komolyan venni, ezáltal az izgalom, meg a feszültség egyenlő a nullával. Az autós jelenetek is kisiskolásoknak szólnak, amikor a főhős ugratott egyet a motorral, azon szó szerint felnyerítettem, az feltette az i-re a pontot. Iszonyatos mennyiségű logikátlanság van benne, a korhatár besorolást én úgy módosítanám, hogy 16 éven felülieknek nem ajánlott.
Az utolsó fél órát meg lehet nézni, de arra se fog az ember már 2 nap múlva se emlékezni. Sajnos nem jó film.