Közösség

Vélemény:

65 A titokzatos nő

(2022)

Tessék többször megnézni!

Miska bácsi   2026.01.28 17:28
0

Próbálom valahogy menteni a filmnek a renoméját, mert nagyon böki a szemem a 65%. Az Oldboy és A szobalány után elképesztően magas volt az elvárásom Park felé, és először én is kb. 7 pontra értékeltem volna. Zavaros volt, lényegi történetelemeket egy pillanat alatt magyaráz el vagy csak utal rá, az időt és teret összemossa, néha még a fantáziát is a valósággal. Nem tudtam megfejteni minden részletet, a karakterek érzései sem kristályosodtak ki, a szimbólumok pedig végképp elsiklottak mellettem. Hallgattam elemzéseket, és még kb. háromszor megnéztem azóta. Most már közel 10 pontra értékelem, és minden egyes alkalommal csak jobb lesz. Minden jelenetre/snittre jut egy hűha pillanat. Egy mozzanat, amit összeköthetsz a történet másik pontjával, egy szívbemarkoló pillantás, egy fontos tárgy, szokatlan, de beszédes operatőri megoldás stb. Nagyon mély értelmi és érzelmi figyelmet követel a film, mert nincs az ember szájába rágva, hogy ki miért teszi, amit tesz, de ha adunk neki még egy esélyt, és az osztatlan figyelmünket, akkor szerintem nagyon meghálálja a film, és a katarzis sem marad el. Én legalábbis nem emlékszem másik történetre, amelyikben csak úgy teljesedhet be egy megpecsételt szerelmi kapcsolat, hogy nem teljesedik be.