Közösség

Vélemény:

67 Barbár

(2022)

Az egyik legjobb horror most a Netflixen

Filmelemző   2024.05.28 15:42
3

Nálam egy horror csak akkor lehet jó, ha van benne hihetőségi faktor. A 2022-es Barbárnak pedig szerintem hihető a sztorija, és még a rendezés is egészen jól növeli a feszültséget. Elismerés érte Zach Cregger rendezőnek. A filmet az IMDb-n is elismerik, hiszen jelenleg 70%-on áll teljesen megérdemelten. Adott egy elhagyott, lepusztult környék, ahol az egyik ház alatt kiterjedt pincerendszer húzódik, rengeteg járattal. Itt él egy furcsa, aberrált ember, aki bár szellemileg lepusztult, fizikailag nagyon jó erőben van. Mondjuk, aki egész nap sötétben van, soha nem eszik vitamint, rostot meg létfontosságú anyagokat, az tuti legyengül, de ez csak egy észrevétel részemről. A lényeg: a házat időnként kiadják, így időről időre valaki mindig áldozatául esik a lent bujkáló gyilkosnak. Egy alkalommal még a tulaj is megszáll a házban, és persze ő is lemegy szétnézni. Itt kiemelném: ha egy elhagyatott házban vagyok tök egyedül, és felfedezek a ház alatt egy tök sötét pincerendszert, ahonnan gyanús hangok hallatszanak fel, akkor az utolsó, ami eszembe jut, az az, hogy lemenjek oda teljesen egyedül és fegyvertelenül. De persze akkor nem lenne horrorfilm sem a történetből. De lett, nem is rossz horror sztori. Én végigizgultam, és szerintem hosszú ideje az első jól megcsinált horror a Netflixen (meg úgy általában). Tőlem erős 4 csillagot kap. Remélem, jönnek még hasonlók.