Rólam

Az ogrék nem mindig rosszak (lásd Shrek), viszont többnyire nagyok, erősek, szőrösek, kicsit magányosak, viszont határozottak, kitartóak, mint a skandináv mitológia és a filmvilág különleges alakjai. És kendőzetlenül őszintén mondják el véleményüket (például a filmekről).

Hogy mi az "ogre-film" csakis olyan alkotás, mely ogre-karaktereket tartalmaz (vagyis magányos harcosokat) és a középpontjában harc, katonai és/vagy kommandós akciók állnak és/vagy disztópikus közeg. Ogre karakter a filmvilágban például Max Rockatansky (Mad Max), Rick Deckard (Szárnyas fejvadász), Han Solo (Star Wars), Peter Quill (Galaxis őrzői), Curtis Everett (Snowpiercer), Jason Bourne (Bourne-filmek), Rambo (Rambo-filmek) és León (Leon a profi).

Honlapom ogreblog.blog.hu, emailem: [email protected]

63 65  (2023)

2024. 07. 18.
Bejövős lett
Persze nem az évszázad filmje, de egész jó lett. A sok akciót, menekülést két dologgal is megspékelték: az egyik ez a lelkizős vonal, mely szerint a központi karakter (Ad... több»

66 Kandahár  (2023)

2024. 07. 18.
Jó sztori unalmas kivitelezés
Lehetett volna ebből egy jó ogre-film (harccal, katonai akciókkal, kommandós jelenetekkel [ezek az ogre-filmek jellemzői, meg néha a disztópia]) de sajnos ehhez túl unal... több»
Egy jó ki háborús dráma az R1, de kb. annyira Star Wars, mint a Columbo
Mindig szerettem a Star Wars különleges világát, már gyerekkormomban megfogott a klasszikus részek fantáziája és színes karaktereinek sokasága. Gareth Edwards is pontosan... több»

82 Érkezés  (2016)

2024. 06. 30.
Különlegesség Villeneuve-től
Ez az a téma melyen, magam is sokat gondolkodtam: mi lesz akkor, ha megjelenik a Föld vonzáskörzetében egy másik, idegen faj, mely minden bizonnyal fejlettebb lesz nálunk... több»
2024. 06. 30.
Alig akad benne igazán izgalmas jelenet
Úgy tűnik, nem volt túl jó ötlet a rendezőváltás a Hang nélkül legújabb epizódjára, mert az előző részek izgalmassága, lendülete és rengeteg félelmetes jelenete ezúttal t... több»