Jé, azt hiszem, ilyet se láttam még, hogy van egy sportfilm, ami arról szól, hogy menetelnek az aranyért, aztán az a vége, hogy piff, nem jött össze. Na ez egy ilyen.
Az 1992-es barcelonai olimpia előtt járunk, ahol a szedett-vedett spanyol vízilabdacsapatot egy pokróc horvát edző fingatja formába. Az egész csapat katalánokból és madridiakból van összerakva, már ez is bizarr ötlet, de a végére összeszoknak. A cselekmény nagyrészt a felkészülés alatt zajlik, kisebb részben az olimpián. Az olimpián sorra nyerik a selejtezőket, kiütik a magyarokat (bazi nagy szerencséjük van, hogy a magyarok nem a szokásos formában voltak, mennyivel rövidebb lett volna a film), szépen eljutnak a döntőig, ahogy a film magyar címe is ígérte. Aztán ott szoros meccsben két hosszabbítással kikapnak. Én meg nézek, hogy mi van. Mentségemre szóljon, nem követtem a múlt század vízilabda eredményeit, így arra számítottam, hogy juhé, győznek, aztán betesszük ezt is a számtalan dicső sportfilm közé a polcra.
A susogós melegítők igazán korhűek, a horvát edző a sajtótájékoztatókon üzenget az amerikaiaknak, f*szkardozik a másik csapat szerb edzőjével, ez is elég korhű. Egyebekben nem kaptam sokat a filmtől, pár elvarratlan személyes sorsot, kidolgozatlan párkapcsolati szálat és természetesen sok futást, fekvőtámaszt és úszást. Hm, oké. Tulajdonképpen nem is kellene rá ennyit adnom, de adakozós napom van.
Jé, azt hiszem, ilyet se láttam még, hogy van egy sportfilm, ami arról szól, hogy menetelnek az aranyért, aztán az a vége, hogy piff, nem jött össze. Na ez egy ilyen. Az 1992-es barcelonai olimpia előtt járunk, ahol a szedett-vedett spanyol vízilabdacsapatot egy pokróc horvát edző fingatja formába. Az egész csapat katalánokból és madridiakból van összerakva, már ez is bizarr ötlet, de a végére összeszoknak. A cselekmény nagyrészt a felkészülés alatt zajlik, kisebb részben az olimpián. Az olimpián sorra nyerik a selejtezőket, kiütik a magyarokat (bazi nagy szerencséjük van, hogy a magyarok nem a szokásos formában voltak, mennyivel rövidebb lett volna a film), szépen eljutnak a döntőig, ahogy a film magyar címe is ígérte. Aztán ott szoros meccsben két hosszabbítással kikapnak. Én meg nézek, hogy mi van. Mentségemre szóljon, nem követtem a múlt század vízilabda eredményeit, így arra számítottam, hogy juhé, győznek, aztán betesszük ezt is a számtalan dicső sportfilm közé a polcra. A susogós melegítők igazán korhűek, a horvát edző a sajtótájékoztatókon üzenget az amerikaiaknak, f*szkardozik a másik csapat szerb edzőjével, ez is elég korhű. Egyebekben nem kaptam sokat a filmtől, pár elvarratlan személyes sorsot, kidolgozatlan párkapcsolati szálat és természetesen sok futást, fekvőtámaszt és úszást. Hm, oké. Tulajdonképpen nem is kellene rá ennyit adnom, de adakozós napom van.