60% 14 szavazat
A végső játék

A végső játék

42 segundos
Filmadatlap
1
Vélemények (1)
29
Szereplők (29)
4
Képek (4)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A spanyol vízilabda válogatott a világ egyik legjobb csapata lett, köszönhetően a kihívásokkal teli programnak és a kemény személyes tapasztalatoknak. Az 1992-es barcelonai olimpián végül ezüstérmet nyertek.

(csd)

Forgatókönyvíró: Carlos Franco
Ország: Spanyolország
Premier: 2022.07.27. | HBO Max (2024.04.04.)

Hol nézheted

 
2024.04.17 Bafam

legújabb vélemény

Spanyol válogatott vizilabda pillanata a múltból.

Szeretem a sportfilmeket, legyen az egyéni vagy csapatjáték, vagy akár kőkemény küzdősport. És mindemellett nagyon kedvelem a vízilabdát is (pár évig jómagam is amatőr szinten űztem). Mindezekből egyenesen következik, hogy azt a filmet is előnyben részesítettem mikor választanom kellett az esti filmek névjegyzékéből. Előre elmondom, hogy nem okozott csalódást. A film története roppant egyszerű. A spanyol vízilabda-válogatott, amely akkoriban nem tartozott a világverő vízilabda csapatok közé felveszi a világ legkeményebb edzőjét, aki az aranyérem megszerzését tűzi ki célul az 1992-es barcelonai olimpián Spanyolországban, azaz hazai pályán. Úgy emlékszem a barcelonai és az atlantai aranydöntőkre is, mintha tegnap lettek volna, és a sportág bemutatása érdekében élethű párbajokat, és jeleneteket forgattak a medencében. Esetleg színészek helyett valódi vízilabda játékosokat kellett volna használniuk, ahelyett, hogy az amatőrök is a vízbe szálltak volna a játékjelenetek bemutatásakor. A történet egyébként valós események alapján készült.

0
 

A filmben szereplő medence (strand), ahol a vízilabda mérkőzéseket játszották, ugyanaz volt, ahol Kylie Minogue forgatta a Slow című videóklipet 2003-ban. Szerző: Bafam

#1