Anne Hathaway miatt nagy reményekkel vágtam neki a filmnek.
Eleinte csak egy habkönnyű vígjátéknak gondoltam. Bár a rendező is így tett volna... de sajnos elment drámai irányba, amihez viszont nem volt elég muníció a történetben.
Semmi mélységet nem sikerült adni a karaktereknek, egyáltalán nem világos, hogy mitől vonzódnak egymáshoz és mi ad valódi mélységet a kapcsolatuknak. Hosszan elnyújtott jelenetekkel próbálkoztak, amik giccsesre sikerültek drámaiság helyett. Teljesen szokványos frázisokat pufogtattak a párbeszédekben. Ha a könyv is ilyen felszínes, akkor nem kaptam kedvet az elolvasáshoz.
Fontos téma lehetne a korkülönbséges párkapcsolat, de ez a film sajnos nem fogja megértetni a lényegét. Legfőképpen azért hiteltelen számomra, mert a gyönyörű Anne Hathaway csontsoványra fogyott a szerep kedvéért, hogy mindenáron fiatalnak látsszon, s ezzel pont azt a bizonytalanságot mutatta meg, amit egy idősebb nő érezhet: vajon meddig leszek még elég szép ahhoz, hogy szeressenek? Holott a nagy korkülönbség épp arra mutatna, hogy a belbecs a fontos.
Anne Hathaway miatt nagy reményekkel vágtam neki a filmnek. Eleinte csak egy habkönnyű vígjátéknak gondoltam. Bár a rendező is így tett volna... de sajnos elment drámai irányba, amihez viszont nem volt elég muníció a történetben. Semmi mélységet nem sikerült adni a karaktereknek, egyáltalán nem világos, hogy mitől vonzódnak egymáshoz és mi ad valódi mélységet a kapcsolatuknak. Hosszan elnyújtott jelenetekkel próbálkoztak, amik giccsesre sikerültek drámaiság helyett. Teljesen szokványos frázisokat pufogtattak a párbeszédekben. Ha a könyv is ilyen felszínes, akkor nem kaptam kedvet az elolvasáshoz. Fontos téma lehetne a korkülönbséges párkapcsolat, de ez a film sajnos nem fogja megértetni a lényegét. Legfőképpen azért hiteltelen számomra, mert a gyönyörű Anne Hathaway csontsoványra fogyott a szerep kedvéért, hogy mindenáron fiatalnak látsszon, s ezzel pont azt a bizonytalanságot mutatta meg, amit egy idősebb nő érezhet: vajon meddig leszek még elég szép ahhoz, hogy szeressenek? Holott a nagy korkülönbség épp arra mutatna, hogy a belbecs a fontos.