Közösség

Vélemény:

76 Gran Turismo

(2023)

Gran Turismo

mozinaplo   2024.02.06 15:58
0

Annyira kettős élmény ez a film. Egyrészt nagyon hangulatosan vannak összerakva a versenyek, jó volt ezeket a GT3-as meg prototípus kocsikat csodálni (olyannyira, hogy bár nem rövid, azért néztem volna még egy futamot, aztán még egyet stb...), és egész jó a történet íve, viszont... Viszont olyan ostoba dialógusok vannak sokszor, hogy nem hittem a fülemnek. Nyilván rettenetes a szinkron is, de komolyan, évek óta nem hallottam ennyire rossz magyarítást. Totális zsákutca a főszereplő hangja, és a fordítás sem a legélesebb kés. GÖRDÜLŐ RAJT, ember, nem GURULÓ RAJT! De ha már a fordítás, hát sportszakmai szemmel is sokszor röhejes. Gyerek kitalál egy gyorsabb ívet, amit a profi versenyzők nem ismernek, és külső íven csinál olyan előzéseket, amit brutális gumielőnnyel lehetne csak kivitelezni. Gumitörmelék meg koszos pályarész, az itt gálánsan el van felejtve. Neki mondjuk mindegy, hol előz, mert belső íven fordulva is jobb kigyorsítást tud csinálni, mint a másik autó kisebb kormányszöggel, hogy is van ez? Blomkamp ennél többre hivatott, miért nem adnak neki jó forgatókönyveket? HBO Maxra felkerült pár filmje, én nem utáltam annyira a District 9 utáni munkáit, úgyhogy lehet, benyomom majd valamikor az Elysiumot. Poén volt viszont, hogy eladták a Hungaroringet Circuit de la Sarthe-ként. Meg hogy a kiképzésen menetiránnyal szemben nyomták :D