Közösség

Vélemény:

62 Az Alkotó

(2023)

Made in Gagy

Ahoj poplacsek   2023.10.14 21:15
1

A látványvilág remek, szerintem egész jót ment a látványtervező. Persze tekintsünk el az olyanoktól, hogy a 2060-as évekbeli amerikai demokráciaexportáló óriás földi jármű mérete teljesen észszerűtlen, és álcázó festés helyett kék-fehér dizájnban pompázik, vagy hogy az USS Nomad névre hallgató levitáló óriásizé a bolygófelszínt a látható fénytartományban pásztázza, amire semmi szükség. Nem, ezekkel ne foglalkozzunk, mert vannak sokkal nagyobb logikai hibák a filmben, amik miatt az ember csak fogja a fejét, hiába szeretné kétségbeesetten élvezni, ha már kicsengette a drága mozijegy árát. Úgyhogy az én személyes tanácsom az, hogy ha már senki nem tudott lebeszélni, és úgy döntötök, hogy ti márpedig beültök rá, akkor legalább próbáljátok valami erős tudatmódosító szer hatása alatt úgy nézni ezt a filmet, mint egy puszta látványosságot. Annak szerintem hibátlan, az eddig látott különféle sci-fik rengeteg jó látványát ollózta össze egy közös látványgyűjteménybe az alkotó stáb, így a szemnek tökéletes vizuális rágógumit kaptuk. Csak logikát ne keressetek az egészben. Ja, játszik benne a kis Washington, megteszi, ami az erejéből telik neki, ha már apa annyit költ a karrierjének a beindulására. Ebben segíti az is, hogy Ken Vatanabe időnkénti feltűnésétől eltekintve fajsúlyos színészek zavaróan tehetséges játéka nem tereli el a figyelmet a kis színészpalántáról.