Közösség

Vélemény:

74 Twisters – Végzetes vihar

(2024)

Végig izgalmas a tornádók látványa

Argus   2024.08.20 21:46
2

Nagyon bejött nekem a tornádókat kergető életérzés, főleg a Tyler (Glen Powell) által megjelenített karakter, aki tojik a világra, és csak száguldozik a tornádók után. Kate (Daisy Edgar-Jones) persze a központi figura, aki tudományos módon közelít ezekhez a forgóviharokhoz, és küldetésének érzi rájönni arra, hogy miként fékezhetőek meg. Kettejük kapcsolata zéró szenvedélyt mutat, de a viharok tényleg nagyon jók. Izgalmat is kapunk bőven, így nálam az új Twisters beelőzi a régit. Annak idején, 1996-ban újdonság volt egy ilyen témájú film, de túllelkizték kicsit. Itt sokkal egyszerűbb a képlet: mindent az akciókra és a látványra hegyeztek ki, és működik is a dolog. Rendesen leesik az ember álla egy-egy jelenetnél. Ami az értékelést illeti: erős 4 csillag. Mondom ezt úgy, hogy miután július közepén megnéztem a moziban, újra nekiültem, és másodjára is nagyon tetszett. Felesleges az összehasonlítgatás a 96-os verzióval, teljesen más a két film, mindegyik más miatt jó. Lee Isaac Chung előtt pedig kalapot emelek.