Hasonló filmekkel viszonylag gyakran rukkoltak elő a franciák annak idején.
Krimiszerű, mert van nyomozás, bírósági tárgyalás, és van egyfajta kimenetele mindezeknek. (Nem mellékesen ezek kulisszáiba érdekes belelátni.)
Ugyanakkor nem csak erre, avagy ezekre van kihegyezve a történet:
dilemmák, őrlődések, érzelmi, morális szálak gazdagon körbeszövik. Ezek jó része természetesen az eljáráshoz kapcsolódik, illetve abból ágazik ki. (Némelyik abba be.)
Egy ilyen jellegű film számos elcsúszási lehetőséget rejteget (pl. túl érzelgős lesz, túl elvont), azonban egyszer sem éreztem úgy, hogy a készítők kicsúsztak volna ezekből a kanyarokból, végig mederben maradtak.
Nem éreztem üresjáratot, nem unatkoztam, sóhajtoztam közben, nem sorjáztak benne a dramaturgiai klisék, úgyhogy jó élmény volt.
Hasonló filmekkel viszonylag gyakran rukkoltak elő a franciák annak idején. Krimiszerű, mert van nyomozás, bírósági tárgyalás, és van egyfajta kimenetele mindezeknek. (Nem mellékesen ezek kulisszáiba érdekes belelátni.) Ugyanakkor nem csak erre, avagy ezekre van kihegyezve a történet: dilemmák, őrlődések, érzelmi, morális szálak gazdagon körbeszövik. Ezek jó része természetesen az eljáráshoz kapcsolódik, illetve abból ágazik ki. (Némelyik abba be.) Egy ilyen jellegű film számos elcsúszási lehetőséget rejteget (pl. túl érzelgős lesz, túl elvont), azonban egyszer sem éreztem úgy, hogy a készítők kicsúsztak volna ezekből a kanyarokból, végig mederben maradtak. Nem éreztem üresjáratot, nem unatkoztam, sóhajtoztam közben, nem sorjáztak benne a dramaturgiai klisék, úgyhogy jó élmény volt.