Közösség

Vélemény:

65 Kamuprofil

(2023)

1-2. évad ✅

Elysia Kova   2026.01.26 22:07
0

A Kamuprofil tipikusan az a Netflix-sorozat, amit az ember csak „egy rész erejéig” akar elindítani… aztán hajnali kettőkor döbben rá, hogy már a fél évadon túl van. Az alapsztori elsőre egyszerűnek tűnik: online ismerkedés, túl szép, hogy igaz legyen – és természetesen nem is az. De ami igazán működik benne, az az, ahogy a sorozat fokozatosan bontja ki a hazugságok hálóját. Egyre sötétebb, egyre betegesebb irányba megy el, és közben folyamatosan fenntartja a feszültséget. Nagyon tetszett, hogy nem csak a romantikus thriller vonalon mozog, hanem pszichológiailag is elég nyomasztó tud lenni. A manipuláció, a megszállottság és az online identitások kérdése ijesztően aktuális. Többször azon kaptam magam, hogy egy-egy jelenet után konkrétan dühös vagyok – nálam ez mindig jó jel, mert azt jelenti, hogy működik a történet. A színészek meglepően hitelesek, különösen a főszereplők: el lehet hinni róluk mind a vonzalmat, mind a fokozatos eltorzulást. A tempó néha kissé szappanoperás, de összességében ez belefér, mert a fordulatok rendre visszahúznak. Összességében a Kamuprofil nem akar többnek látszani annál, ami: egy addiktív, sötét hangulatú thriller, ami jól játszik a néző idegeivel. Aki szereti a mérgező kapcsolatokkal, titkokkal és online csalásokkal foglalkozó történeteket, annak kifejezetten ajánlom. Értékelés: 8/10 – gyorsan darálható, feszült, és kellemetlenül elgondolkodtató. Nagyon várom az utolsó évadot! Kíváncsi vagyok, mi lesz a lezárás.