Közösség

Vélemény:

65 Amikor a gonosz leselkedik

(2023)

"ZS" kategória

Jean Gabin Nézhetetlen  2025.01.20 09:31
0

Már leforgatott témákat és sztorikat újra és újra le lehet forgatni.
Akár jól is lehet remake-elni, vagy még jobbat készíteni ugyanabból, mint az előzőek.
Azonban ennél a filmnél a készítők jól láthatóan nem törekedtek ilyesmire.
Elővettek egy 100x lerágott sztorit, készítettek rá egy basic forgatókönyvet, amit leöntöttek egy nagyon basic dramaturgiával, hogy aztán mindezt színészi kvalitásaikat tekintve átlagosnak mondható szereplőkkel leforgatva tálalják.
A film első harmadától (amikorra kiderül, hogy ki kicsoda, mi a szerepe, melyik oldalon áll, és úgy általában mi a helyzet, a konfliktus) tudható, hogy mi fog következni, és hogyan, ki mit fog reagálni, merre kanyarog majd a történet a maga meglehetősen egyszerűen kivitelezett módján, ki lesz az, aki elhozza a megoldást, a megváltást stb.
A felétől elkezdett nagyon kényelmetlen lenni a nézése, az utolsó harmadától pedig már szinte fizikailag is fájt. Ha egyedül vagyok, végig sem nézem, de nem egyedül voltam, ezért végigszenvedtem.
Nyilván ízlések és pofonok, vagyis ami nekem nem, az másnak lehet igen. De ha valami egyedit, érdekeset, jól kitaláltat és kivitelezettet szeretnél, akkor azt ne ennél a filmnél keresd.
Ha viszont nosztalgiáznál, vagy érdekel, hogy milyen volt, avagy lehetett a VHS-korszak filmfelhozatalának ZS szintje, akkor mindenképp feküdj neki!