Közösség

Vélemény:

67 Polgárháború

(2024)

Kihagyott lehetőség (50%)

Crew   2025.07.30 12:03
0

A téma hihetetlenül jó lenne, hiszen napjainkban rengeteg az USA területén a forrongás, és szinte egymást érik a zavargások, melyek időnként polgárháborús jelleget öltenek. Ilyen volt legutóbb Trump migrációellenes törvényeinek fogadtatása, a kitoloncolások elleni zavargások sora, illetve korábban a fekete-fehér ellentétek jegyében zajló megmozdulások (rendőri túlkapások feketékkel szemben). Alex Garland filmje azonban nem bontja ki kellőképpen, és nem is tálalja érdekesen az eseményeket, egy jövőben játszódó amerikai polgárháború történéseit. Filmje egész egyszerűen dögunalmas. Ugyanakkor a főszereplők közül Cailee Spaeny alakítása tetszett, kizárólag miatta és alakítása miatt nem értékeltem lejjebb az egészet, és adtam két csillag helyett hármat. De ezzel is túlértékeltem kicsit. Sajnálatos, hogy egy ennyire aktuális és érdekes témát Garland vett a kezébe, és egy ekkora kihagyott lehetőség lett az egészből. Ha legalább egy kis felvezetést tesz filmjébe, vagy valamiféle gondolatiságot, netán izgalmasabb küzdelmekkel, egész másként hatna.