Közösség

Vélemény:

75 Az olajügynök

(2024)

Az olajügynök

mirrorimage   2025.01.31 12:16
0

Ajánlás alapján kezdtem bele, végül már csak azért néztem végig, hogy leírhassam a véleményem. Ami ok: ütős kezdés, jó színészek (még ha idegesítőek is), szép nők, ennyi. Ahogy más is megírta, rendkívül idegesítő karakterek. Betekintést nyerhetünk egy unatkozó, semmirekellő, az élet nagy nehézségeivel küzdő anya életébe, és hogy a lányából hogyan lesz majd pont ilyen felnőtt. A történet tele van túlságosan is szélsőséges véletlenekkel. Hiába vannak időnként izgalmas részletek, alapvetően semmi nem történik. És a lényeg, ami nekem teljesen betett: Az egész arról szól becsomagolva, hogy az emberiség mennyit köszönhet a szegény olajmilliárdos befektetőknek, akik az egész életüket arra tették fel, hogy kiszolgálják a világot olajjal. Szinte már könnycseppeket hullatnak, hogy megsajnáljuk. És az arcunkba tolják, hogy nem létezik semmilyen más „zöldebb” alternatív energia. Még azt is előrevetítik, hogy nem is fog még vagy száz évig, nyeljük le, hogy csak az olaj számít, mindenre kizárólagos megoldás. Brutál lobbi az egész, szerintem a filmet csak az után kezdték megírni, hogy már megvolt rá a pénz, csak legyen valami története is. Biztos nem leszek népszerű.