Közösség

Vélemény:

57 Hívatlanok - Utolsó fejezet

(2026)

Kiábrándító lezárás egy kiábrándító trilógiához

petozso   2026.07.06 15:40
0

Az első részt még moziban láttam, majd (valamilyen rejtélyes oknál fogva) otthon megnéztem a további két epizódot is. Az első rész egy unalmas tucathorror, de a második – bár továbbra sem egy jó film - határozottan izgalmasabb és kreatívabb volt, mint a nyitány, így valamennyire bizakodó voltam, hogy kitart ez a tendencia a befejezésre is. Sajnos ebből semmi nem valósult meg, a harmadik messze a legpocsékabb rész, és el nem tudom képzelni, hogy miért akarná ezt bárki moziban látni. A történet egy zsebkendőn elfér, de még így is hatalmas logikátlanságok vannak benne. Egy pillanatig nem tudsz izgulni egyik szereplőért se, és még a kivégzésekben sincs semmi látványos vagy legalább véres. Ami viszont teljes mértékben kiverte a biztosítékot nálam, az a nővér és „csapatának” behozatala a filmbe. Konkrétan mintha valami paródia lenne: megjelenik az említett hármas egy fekete Mercedes-szel, és megpróbálja észrevétlenül követni a sheriffet az egyébként teljesen kihalt erdei utakon fényes nappal…Majd miután végignézik, ahogy betuszkol egy hullazsákot a kocsijába, a legnagyobb természetességgel mennek tovább utána… Mindezek után a lehető legunalmasabb módon mindhárman kivégzésre kerülnek, de legalább ezzel is nyertek vagy 10 percet a készítők, mert látványosan küzdelmesen tudták elhúzni a filmet a tervezett 90 percig. Ha valaki ellenállhatatlan vágyat érez rá, hogy megnézzen egy filmet a szériából, akkor a második legyen az, ezt a borzalmat pedig kerülje el messziről!