Közösség

Vélemény:

79 A Hail Mary-küldetés

(2026)

A hihetőség a kukában landolt

Peter424106   2026.07.29 11:48
2

Amikor Andy Weir forgatókönyve alapján elkészítették a Hail Mary-küldetést, valószínűleg nem tudták eldönteni, hogy milyen műfajú dolgot akarnak csinálni, mert a végeredmény egy teljes összevisszaság lett. Ez a film hol sci-fi, hol vígjáték (a gyengébb fajtából), hol pedig drámával próbálkozó katyvasz. A főszerepben egy gimis tanár áll, akit a Föld megmentésére küldenek, mert felfedezte korábban, hogy apró kis asztrofágok fenyegetik a Napot (és így a földi életet is). Ryan Gosling komikus karakter, aki a küldetésen összehaverkodik egy kőpókkal, akivel kb. 5 perc alatt tud kommunikálni. Együtt megmentik a Földet, és ennyi. Zagyvaság, melynél a hihetőséget a kukába dobták, amivel szerintem elvesztették a rajongók kb. felét (köztük engem is). Miért nem lehet egy normális sci-fit összerakni, ha a pénz nem akadály? Sosem fogom megérteni. Mindenesetre végigszenvedtem, sajnos egy mozijegyet pazarolva az ügyre, de nem nagyon ajánlom azoknak, akiknek számít a hihetőség és a hitelesség. Akik egy bohóka kis szösszenetre vágynak 3 ezer forintért, azok viszont hűsölhetnek egyet a mozik légkondija alatt.